Jako vždy, první středu v měsíci, se sešel Výbor základní organizace, aby projednal problémy všech profesních a zájmových sekcí, které tvoří nedílný celek ZO OSD Motol. Pokud se někdo domnívá, že vše se vyjednává pospolu a jen jednou měsíčně, plete se. Sekce, jakožto samosprávný subjekt ( a od letošního roku i ekonomický ), vedou po celý měsíc různá specifická jednání, zúčastňují se připomínkovacích řízení, komisí a schůzí. Sekce jsou různě velké a podle počtu svých členů v přepočtu na celkový počet členů, pak podle příslušného vzorce, získávají ve společném Výboru jeden až čtyři mandáty. Jedním mandátem disponuje každá sekce, která je ekonomicky soběstačná ( tzn.výběr příspěvků stačí na odvod na svaz, režii VZO dle klíče a zajištění základních potřeb funkcionáře). Pokud sekce není ekonomicky soběstačná, má půl roku hájení a poté se stává tzv.Frakcí v některé sekci. Bližší údaje řeší Nový Statut platný od letošní Konference- viz tlačítko zápisy a formuláře. jedenkrát v měsíci se pak sekce scházejí, aby se navzájem informovali o jednáních které absolvovali a o problémech, které se jim nedaří řešit a potřebovali by s nimi pomoci autoritou předsedy či organizace, popřípadě svazových specialistů či legislativní rady ČMKOS. VZO také schvaluje nové členy, akce, sociální dary, rozhoduje o strategii a postojích organizace. Naše ZO OSD Motol, snad jako jediná ze všech, má veškeré své schůze i akce zmonitorované zápisy ( u akcí i s fotografiemi ) a veřejně přístupné na webu.

 

Letos bylo v červenci dusno a posléze se přihnal slušný liják. Všichni tak ocenili prostorný altánek, který si předseda k účelu rodinných oslav, a zasedání, letos zbudoval ( pro šťouraly uvádíme, že na své náklady a místo své dovolené..a za pomoci pouze rodinných příslušníků).

Jako prémiový bonus našim slušným členům, jej nyní předseda nabízí pro možnost konání rodinných oslav našich členů.
Domluvit se lze s předsedou každý pátek v kanceláři v Motole ( od července vždy každý pátek 9-15 hod, či po dohodě se členem v čase i dříve či později ). Součástí altánku je i udírna, ohniště a blízké WC s tekoucí vodou a lednice. Předseda je přesvědčen, že tak může pomoci našim členům ušetřit nemalé peníze, například s konáním kulatin či svatby.
Jeneč je od Prahy vzdálena cca 10Km a má dobré PID spojení. Nevýhodou je snad jen blízké letiště a přelety letadel "skoro nad zahradou".

A co důležitého přijal VZO 7-2014?
Vše bude samozřejmě v zápisu a tak jen vyjímáme:
VZO projednal v kolečku sekcí různé problémy, například přesuny tramvají mezi vozovnami, nedostatek manipulačních řidičů, zprávu ze škodové komise, čistoty vozů, fasování ochranných nápojů (problém u BUS), a další. Zaúkoloval předsedu interpelovat management DPP se žádostí o zajištění UNIklíče na WC pro manipulační řidiče. Schválil kompetenci pí Suché- evidovat žádosti o příspěvek na dětské tábory. Předseda a I.místopředseda informovali o školení z finančních novel, kterého se zúčastnili v Kroměříži. VZO přijal nového člena z Metra (přechod z Obitkova FPO) a naopak pozastavil členství a ukončil mandát člena RK panu Jaromíru H., pro neplacení čl.příspěvků nad tři měsíce, v souladu se Stanovami OSD. Člen RK musí jít příkladem a předpisy prostě platí pro každého. O tom se se u nás přesvědčila již řada "zhrzených taky funkcionářů". Z důvodu neplacení faktur za tlf dotyčnému zrušila výhodný tarif poskytovaný organizací a rozhodla o úhradě závazků z bonusu ručitele. VZO rozhodl o konání školení funkcionářů 12+13.9. s tím, že funkcionáři musí složit vratnou zálohu. Tím bude zajištěna kázeň s účastí (loni a předloni se někteří přihlásili a pak nejeli).Sekce Muzeum Střešovice VZO informuje. že od 5.7. je Muzeum otevřeno po opravách a protipožárních nátěrech. tento měsíc máme 5 jubilantů s výročím 50let. Blahopřejeme a všem postupně rozdáme věcné a finanční dary. Časopis Motoláček číslo 26 se připravuje. Pan Schmid žádá o zaslání vašich článků. Příloha Vtipník se bude dělat v pátek 11.7.2014. Uzávěrka Motoláčku- srpen. Akce: Srpen _ letiště s focením, bowling, tenis. Září- víkendovka. vše na webové stránce. Více v zápisu VZO 7-2014 - připravuje se a bude k dispozici kolem 15.7....